Щоб сирі яйця залишалися корисними і не зіпсувалися, їх потрібно правильно зберігати.
Існує багато думок, як і де краще зберігати сирі яйця. Без перебільшення - більшість за нас кладе їх до холодильника одразу відразу після покупки. Хто зберігає у картонному пакуванні, хтось викладає у спеціальні пластикові контейнери. Іноді господині, що мешкають у приватних будинках, зберігають яйця у прохолодних кімнатах.
Тож як і де зберігати яйця?ТСН.uазібрав різні думки з цього приводу.
Портал The Mirror з посиланням на фахівці з компанії Egg Info пише, що яйця слід зберігати за стабільної температури нижче 20°C, уникаючи перепадів між холодними й теплими місцями. Вибір місця зберігання залежить від умов на кухні.
"Найкраще зберігати яйця в холодильнику — там температура залишається постійною, і вони довше зберігають свіжість",- наголошують експерти.
Також вони радять зберігати яйця в оригінальному пакування, а перекладати їх на полицю для яєць у холодильнику. Вони пояснюють, що пакування захищає продукт від пошкоджень і допомагає зберегти свіжість.
"Яєчна шкаралупа має пори, через які можуть проникати запахи та бактерії. Картонна коробка мінімізує цей ризик, а ще містить інформацію про термін придатності", - пише Mirror.
Зауважимо, що в холодильнику яйця можуть зберігатися 60 днів при температурі від 0 до +8°C, без холодильника – приблизно 7 днів. Зберігати яйця в дверцятах холодильника помилка, бо там, температура набагато вище допустимої - приблизно +10-15°С). Для зберігання яєць у холодильнику слід використовувати термолотки з паперу або пінопласту.
Національний стандарт України також регулює зберігання курячих харчових яєць. ДСТУ вказує, що свіжі яйця можна зберігати за температури від 0° до 20° до семи днів. Якщо за цей час продукт не реалізувався, то його відносять до класу "столових" і дозволяють зберігати до 25 днів.
- Скільки та як можна зберігати майонез
- Довго не будуть псуватися: як правильно зберігати лимони
- Як швидко почистити часник за допомогою мікрохвильовки: простий лайфгак