Відомий шеф-кухар, ресторатор, суддя проєкту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати смачний домашній торт "Медівник" без духовки.
Торт за цим рецептом виходить не менш смачним, ніж класичний, але готується в незвичайний і дуже зручний спосіб.
Для коржів на торт діаметром приблизно 21 см суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво використав:
- 150 г меду
- 0,5 ч.л. соди
- 80 г вершкового масла
- 100 цукру
- 110 г яєць
- 500-600 г борошна
Для крему на медівник нам знадобляться такі інгредієнти:
- 700 г жирної сметани
- 350 г жирних вершків
- 150 г цукрової пудри
- трішки лимонного соку
Мед суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво наливає в каструльку та прогріває на невеликому вогні до яскравого карамельного кольору та бульбашок. Після цього додаємо соду та добре перемішуємо. Слідом додаємо борошно та ще раз перемішуємо. Медову суміш переливаємо в миску та даємо трішки охолонути.
Яйця з цукром суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво збиває до однорідності, а потім поступово додає їх до теплої медової маси та перемішує. В кінці додаємо борошно та замішуємо, щоб вийшло мʼяке тісто.
Готове медове тісто ділимо на частини, розкачуємо, вирізаємо по розміру сковороди та випікаємо на сковороді до золотистості з обох боків.
Для крему збиваємо жирну сметану з вершками та цукровою пудрою. Суддя суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво також додає трішки лимонного соку та перемішує. Збираємо медівник, змащуючи коржі кремом.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".