Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, яки приготувати суперсмачний і ароматний пиріг із гарбузом і ніжним кремом.
Щоб приготувати легкий гарбузовий пиріг, на форму діаметром 26-28 см суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- гарбуз - 600 г
- цукор - 260 г
- борошно - 300-325 г (залежно від вологості гарбуза)
- родзинки (краще світлі) - 175 г
- яйця - 4 шт.
- горіхи волоські - 100 г
- олія - 100 г
- масло (розтоплене) - 100 г
- цедра одного та сік половинки апельсина
- спеції (кориця, імбир, аніс, гвоздика, мускатний горіх, духмяний перець) - 15 г
- розпушувач - 20 г
- сіль - дрібка
Для крему зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує:
- крем-сир - 500 г
- цукрова пудра - 100 г
За бажанням замість цього простого крему можна приготувати повітряний масляний, для якого нам знадобиться:
- вершкове масло - 100 г
- сік половинки апельсина + цедра цитрусових
- цукрова пудра - 130 г
- крем-сир - 500 г
Гарбуз суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський натирає на дрібній тертці, горіхи подрібнює ножем. Родзинки ошпарюємо окропом, воду одразу зливаємо.
До тертого гарбуза додаємо горіхи, родзинки, олію, розтоплене масло, яйця, цукор, борошно, розпушувач, сіль, апельсиновий сік і цедру, ароматні спеції та перемішуємо все до однорідності.
Форму "Мастер Шеф" Володимир Ярославський застеляє пергаментом, трохи змащує маслом, викладає гарбузове тісто та випікає пиріг при 175 градусах приблизно 55 хвилин.
Коли корж повністю охолоне, розрізаємо його навпіл і змащуємо кремом. Якщо будете готувати масляний крем, то спершу добре збиваємо масло міксером, далі додаємо цукрову пудру, апельсиновий сік, перемішуємо, а в кінці додаємо крем-сир, цедру і ще раз перемішуємо.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.