Для любителів млинців цей рецепт точно стане улюбленим.
Пишні млинці, або оладки можна приготувати на різних молочних продуктах, або зовсім на воді. Ці млинці готують на йогурті і додають у тісто корицю, тож вони виходять дуже ароматними. Рецептом поділилися на сайті Kwestia Smaku.
Пишні млинці з корицею
Інгредієнти:
- 350 г натурального йогурту;
- 4 столові ложки цукру;
- 2 яйця;
- 3 столові ложки ріпакової олії або вершкового масла;
- 230 г борошна;
- 1 чайна ложка харчової соди;
- 1/2 чайної ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка кориці;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 1 столова ложка цукру.
Покладіть у миску йогурт, цукор, яйця та рослинне або розтоплене вершкове масло. Перемішайте вінчиком або збийте міксером.
Додайте борошно, соду та розпушувач і знову перемішайте.
Розігрійте сковороду для млинців і зменшіть вогонь. Покладіть по дві столові ложки суміші на кожен млинець і акуратно розподіліть тісто, щоб вийшов тонший млинець. Смажте по три млинці за раз, оскільки вони піднімуться. Смажте на повільному вогні, близько 2 хвилин.
Тим часом розтопіть вершкове масло з цукром і корицею. Отриману коричну пасту вилийте ложкою поверх млинців, створюючи візерунок у вигляді равлика.
Щойно млинці добре підрум'яняться, переверніть їх лопаткою і смажте ще недовго, близько хвилини. Викладіть на тарілку, протріть пательню паперовим рушником і повторіть, поки тісто не скінчиться.
Читайте також:
Підійдуть будь-які начинки: рецепт тонких млинців на молоці
Смачні та ароматні: рецепт млинців із сиром
Ажурні млинці на дріжджах: покроковий рецепт