На Рівненщині збільшилося виробництво гречки, молока і м’яса
На Рівненщині збільшилося виробництво гречки, молока і м’яса

На Рівненщині збільшилося виробництво гречки, молока і м’яса

Аграрії Рівненщини впродовж минулого року успішно здійснювали сільськогосподарську діяльність та забезпечували продовольчу безпеку області. Про це повідомляє директорка Департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надія Переходько, пише agronews.ua.

«У минулому році аграрії ефективно використали  сільськогосподарські землі під урожай. Загалом це 632 тисячі гектарів, що складає 96% наявної в області ріллі. Виробництво зернових склало 1,3 млн тонн. Це середній показник за останні три роки», – розповіла Надія Переходько.

За словами директорки департаменту, торік спостерігалося значне зростання виробництва гречки (понад 2 рази) та сої (на 62%). Виробництво продукції тваринництва також зросло: м’яса – на 19%, молока – на 7%, яєць – на 5%. 

Стабілізація цін на сільськогосподарську продукцію позитивно вплинула на фінансовий стан аграрних підприємств.

«У минулому році вперше за час повномасштабного вторгнення рф в Україну стабілізувалися ціни на сільськогосподарську продукцію. Зокрема, закупівельні ціни на зернові та олійні культури в середньому зросли на 60%. Це позитивно вплинуло на фінансовий стан аграрних підприємств», – відзначила спікерка.

У 2025 році пріоритетами залишаються розвиток молочного скотарства та птахівництва, глибока переробка сільськогосподарської продукції та ефективне використання земель.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader