![Другий хліб: в якому вигляді корисно їсти картоплю](https://thumbor.my.ua/VEgnwFBq67H6sn6TOmVmfrelYtQ=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F26e0802fd593d68feae30c09847e0bf9.jpg)
Другий хліб: в якому вигляді корисно їсти картоплю
Приготувати картоплю можна безліччю способів.
Здається, картопля - універсальний овоч. Її можна варити, смажити, запікати чи додавати до салатів. Від того, в якому вигляді вона приготована, залежить не лише її смак, але й користь.
Тож у якому вигляді картопля найбільш корисна - читайте у матеріалі ТСН.ua.
Фахівці з харчування радять споживати картоплю, зварену в мундирі. Саме тоді овоч зберігає максимум поживних речовин. Шкірка картоплі - це її захисний бар'єр, який утримує мікро- та мікроелементи всередині плода. Якщо ж обібрати овоч, то цих елементів залишиться значно менше. Крім того, шкірка містить багато клітковини. Якщо готувати картоплю в лушпинні, то в ній залишиться більше вітамінів C і B, калію та магнію.
Запечена або приготовлена на грилі картопля буде мати низький глікемічний індекс - на відміну від пюре, наприклад. Як відомо,
Від частого смаження картоплі бажано відмовитися. В цій смачній і такій улюбленій багатьма страві майже немає вітамінів. Натомість глікемічний індекс, який впливає на рівень цукру в крові, буде високим. Власне, як і кількість калорій.
Варто зауважити, що найбільш корисна молода картопля. Вона містить мінерали, які необхідні організму. Чим довше сира картопля лежить у холодильнику чи в підвалі, то тим менше в ній залишається мінералів.
- Як приготувати пекінську капусту в духовці: рецепти смачної і поживної страви
- Дієтологи назвали найгірший гарнір для вечері: а серед українців він один з найулюбленіших
- Всього лише один чай: як покращити травлення без таблеток
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)