![Як правильно зберігати відкриту банку згущеного молока: помилки, які здійснюємо всі ми](https://thumbor.my.ua/we_ZHUxu1txITZ62rcTWZozUmAw=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd05316c339e964442a811039ed2807ae.jpg)
Як правильно зберігати відкриту банку згущеного молока: помилки, які здійснюємо всі ми
Згущене молоко - це універсальний продукт, який використовується не тільки в десертах, але і як добавка до різних страв.
Для деяких воно стає ідеальним перекушуванням у чистому вигляді, у поєднанні з млинцями або навіть просто ложечкою. Але щоб насолоджуватися його смаком і не нашкодити здоров'ю, важливо знати, як правильно зберігати згущене молоко після розтину банки.
Коли банку зі згущеним молоком закрито, термін її зберігання може становити цілий рік. Важливо відзначити, що вона не вимагає обов'язкового зберігання в холодильнику — досить темного та прохолодного місця, щоб вона залишалася в хорошому стані.
Однак ситуація змінюється після відкриття упаковки. Багато господині, не замислюючись, залишають залишки згущеного молока у відкритій бляшанці, прибираючи її в холодильник до наступного використання. Але це далеко не найкращий спосіб зберігання! Така практика може призвести до того, що згущене молоко почне зацукріватися, ставати густим і втрачати свої смакові якості та корисні речовини. Все це через контакт з повітрям і можливого окислення продукту.
Щоб зберегти згущене молоко в ідеальному стані, рекомендується перелити залишки в пластикову або скляну ємність. Це запобігатиме контакту з повітрям, а отже, згущене молоко не втрачатиме своїх властивостей. Не забувайте щільно закрити контейнер кришкою - так продукт збереже свою свіжість у холодильнику до тижня, а смак залишиться таким самим, як і відразу після відкриття банки.
Раніше ми повідомляли про десять продуктів, які не варто купувати великими порціями.
![loader](/files/images/preloader.gif)