На Житомирщині почали серійне виробництво вин із місцевих сортів винограду
На Житомирщині почали серійне виробництво вин із місцевих сортів винограду

На Житомирщині почали серійне виробництво вин із місцевих сортів винограду

Виноробні на Житомирщині 2024 року вперше запустили у серійне виробництво крафтові вина з місцевих сортів винограду.

Про це «Суспільному» повідомила т.в.о. керівниці департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Ніна Добринська.

За її словами, виноробство інтенсивно розпочали розвивати у регіоні минулого року.

«Для Житомирської області виробництво крафтових вин із місцевих сортів винограду — нова галузь економічної діяльності. Станом на сьогодні працює два регіональних виробники, які реалізують власну продукцію у торговельні мережі як області, так і України. Це — ТОВ «Крафтовий світ», яке виготовляє вино під торговою маркою LOWKOWO, та ТОВ «Сіріус». Його торгова марка — MON CRAFTO», — сказала Ніна Добринська.

І додала, що з початку повномасштабного вторгнення на території Житомирської, Звягельської та Бердичівської громад із прифронтових регіонів країни повністю або частково релокували власний бізнес 8 підприємств. Наразі процес релокації розпочали ще 2 підприємства. Зокрема, власне виробництво на Житомирщину релокували підприємці із Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Джерело матеріала
loader