![На Житомирщині почали серійне виробництво вин із місцевих сортів винограду](https://thumbor.my.ua/X7QwBeY2O_kdlgpiD_NW-6bt3Do=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F5b19d24f4b59f20f7bae820d1d53e519.jpg)
На Житомирщині почали серійне виробництво вин із місцевих сортів винограду
Виноробні на Житомирщині 2024 року вперше запустили у серійне виробництво крафтові вина з місцевих сортів винограду.
Про це «Суспільному» повідомила т.в.о. керівниці департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Ніна Добринська.
За її словами, виноробство інтенсивно розпочали розвивати у регіоні минулого року.
«Для Житомирської області виробництво крафтових вин із місцевих сортів винограду — нова галузь економічної діяльності. Станом на сьогодні працює два регіональних виробники, які реалізують власну продукцію у торговельні мережі як області, так і України. Це — ТОВ «Крафтовий світ», яке виготовляє вино під торговою маркою LOWKOWO, та ТОВ «Сіріус». Його торгова марка — MON CRAFTO», — сказала Ніна Добринська.
І додала, що з початку повномасштабного вторгнення на території Житомирської, Звягельської та Бердичівської громад із прифронтових регіонів країни повністю або частково релокували власний бізнес 8 підприємств. Наразі процес релокації розпочали ще 2 підприємства. Зокрема, власне виробництво на Житомирщину релокували підприємці із Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.
![loader](/files/images/preloader.gif)