Простий рецепт домашнього печива від судді "Мастер Шеф" Ярославського: смачніше за магазинне
Простий рецепт домашнього печива від судді "Мастер Шеф" Ярославського: смачніше за магазинне

Простий рецепт домашнього печива від судді "Мастер Шеф" Ярославського: смачніше за магазинне

Відомий шеф-кухар, ресторатор, суддя проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом смачнющого пісочного печива за рецептом своєї мами, пише Politeka.

Щоб приготувати ніжне печиво курабʼє, нам знадобиться:

  • масло вершкове 82,5% - 200 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • цукрова пудра - 85 г
  • яйце - 1 велике (або 60 г яєчного білка)
  • борошно - 240 г
  • крохмаль кукурудзяний - 30 г (якщо немає, можна просто додати більше борошна)
  • розпушувач - 5 г (можна і без нього)

Для начинки суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використовує 150-180 г густого повидла або шматочків фруктів із варення, пише Politeka.

Мʼяке вершкове масло суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський збиває з цукровою пудрою до побіління маси. Слідом додаємо яйце та збиваємо ще кілька хвилин.

"Якщо яйце маленьке, візьміть тоді ціле яйце і 1 жовток - так теж буде гарний результат", – відзначив суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.

Окремо змішуємо та просіюємо сухі інгредієнти: борошно з розпушувачем і крохмалем. У кілька прийомів додаємо борошно до збитого масла та швидко перемішуємо тісто до однорідності.

Тісто суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає в кондитерський мішок (з широкою насадкою "зірочка") та відсаджує печиво на деко з пергаментом.

Посередині кожного печива мокрим пальцем робимо заглиблення та додаємо туди трішки повидла. Випікаємо печиво при 175-180 градусах до румʼяності (приблизно 15-18 хвилин).

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader