Тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів
Тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів

Тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів

Для приготування улюблених страв господині обирають різні рецепти тесту, які перевірено роками чи експериментують.

Але не кожна спроба закінчується смачною стравою. Мало хто знає, що з одного замісу можна приготувати відразу кілька страв.

Пельмені, скріншот: YouTube

Тому ми розповімо, як приготувати універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів, яке вийде навіть у початківців.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 грамів
  • Олія - ​​2 ст. ложки
  • Вода (гаряча) – 220 мл
  • Сіль – щіпка

Для приготування тіста важливо використовувати не окріп, а саме гарячу воду. Це потрібно для того, щоб тісто вийшло еластичним.

Як приготувати:

1) Просійте борошно, додайте сіль і перемішайте ці інгредієнти. Після цього влийте необхідну кількість олії.

2) Нагрійте воду і додайте трохи в муку. Поступово додайте більше води, замішуючи тісто. Перемішайте обережно до еластичності. Потім замотайте плівкою та залиште приблизно на 20 хвилин.

Тісто. Фото: скрін відео

3) З цього тесту можете приготувати улюблені страви, такі як чебуреки, вареники та пельмені. Підійде це тісто для рецептів, у яких використовується не лише солона, а й солодка начинка.

Головне готувати із задоволенням та любов'ю. Приємного смаку!

Раніше ми повідомляли про секрет смачних гречаників у томатному соусі: простий рецепт, який вас здивує.

Також стало відомо про хрумкі картопляні снеки з сиром замість чіпсів до вечора Ліги Чемпіонів, смачний рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader