Ціни на живих свиней завмерли: скільки ще триватиме цінова пауза?
Ціни на живих свиней завмерли: скільки ще триватиме цінова пауза?

Ціни на живих свиней завмерли: скільки ще триватиме цінова пауза?

Ціни закупівлі промислової свинини живою масою залишаються стабільними вже півтора місяця. Такі підсумки щотижневого моніторингу цін на свиней забійних кондицій озвучують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

У другій половині лютого котирування на ринку живця зберігаються в межах 74–76 грн/кг. До нижньої позначки діапазону переважно тяжіють на Заході, тоді як в інших регіонах свиней забійних кондицій реалізують за цінами від 75 грн/кг. Оскільки у більшості випадків ціни заготівлі переглядали на 0,5–1 грн/кг у межах згаданого цінового коридору, середньоринкова позначка залишилася на рівні 74,55 грн/кг.

Представники м’ясопереробки відзначають, що ціни на охолоджені свинячі півтуші переважно є сталими. Точково зустрічаються дещо дешевші пропозиції, якими окремі постачальники намагаються стимулювати реалізацію. Посилаючись на нижчу торгову активність, низка заготівельників очікує послаблення цін закупівлі. Проте такі настрої мають не всі оператори ринку, адже вагома частина м’ясопереробників вважає ринкову ситуацію відносно збалансованою та наразі не спостерігає сигналів, що вказують на зміну напрямку руху цін. Це підтверджують і виробники свинини, адже відвантаження усіх попередньо замовлених партій відбувається без відмов та переносів.

Джерело матеріала
loader