Чому не можна зберігати помідори в холодильнику: руйнуємо популярний міф
Чому не можна зберігати помідори в холодильнику: руйнуємо популярний міф

Чому не можна зберігати помідори в холодильнику: руйнуємо популярний міф

Ми звикли прибирати фрукти та овочі в холодильник, щоб зберегти їхню свіжість довше. Але ви знаєте, що з помідорами це робити категорично не можна?

Всупереч поширеній думці, холод не продовжує їх термін придатності, а навпаки — позбавляє смаку та аромату.

Жінка, яка тримає помідори в руці

Який холод впливає на помідори?

Помідори дуже чутливі до низьких температур. Якщо залишити їх у холодильнику, станеться таке:

  • Клітини плодів ушкоджуються, що робить їх рідкими і борошнистими.
  • Холод блокує розвиток летких сполук, відповідальних насичений аромат.
  • Смак стає менш виразним, оскільки ферменти, відповідальні дозрівання, перестають працювати.

Де і як правильно зберігати помідори?

Оптимальна температура для стиглих червоних томатів — +8…10 °С , а для зелених, що дозрівають, — +14…16 °С . Навесні їх можна тримати на балконі, а влітку при кімнатній температурі в темному місці.

Томати. Фото з відкритих джерел

Скільки зберігаються помідори?

  • Червоні стиглі зберігають свіжість 2-4 дні.
  • Рожеві сорти можуть бути до двох тижнів.

Якщо хочете насолодитися справжнім смаком помідорів, не кладіть їх у холодильник. Зберігайте правильно — і ваші страви будуть ще смачнішими.

Раніше ми повідомляли про шість важливих правил, про які багато хто забуває: як правильно зберігати банани, щоб вони лежали місяцями.

Також стало відомо про десять продуктів, які не варто купувати великими порціями.

Джерело матеріала
loader
loader