Mars і Fonterra запускають програму декарбонізації молочного виробництва
Mars і Fonterra запускають програму декарбонізації молочного виробництва

Mars і Fonterra запускають програму декарбонізації молочного виробництва

Компанія Mars Inc. у партнерстві з одним із провідних світових постачальників молочної продукції Fonterra запускає п’ятирічну програму Fermer Forward, яка передбачає інвестиції у розмірі $27 млн.

Ініціатива спрямована на підтримку молочних фермерів у впровадженні сучасних технологій та ефективних практик ведення сільського господарства, говориться у повідомленні компанії.

Зазначається, що програма спрямована на підтримку близько 2000 фермерів, які отримають фінансування для впровадження новітніх технологій та інструментів у своїх господарствах, орієнтованих на екологічну стійкість. Крім того, близько 165 фермерів щороку отримуватимуть фінансову підтримку (в середньому до $15 тисяч) за досягнення у сфері сталого розвитку.

Загалом Fermer Forward охопить 26 тис. га молочних ферм. Очікується, що це дозволить скоротити понад 150 тис. т викидів вуглецю до 2030 року. За розрахунками калькулятора еквівалентності EPA, це зменшення дорівнює видаленню з доріг автомобілів, які разом подолали б 380 млн миль. 

У компанії зауважили, що Fermer Forward є частиною ширшої ініціативи Moo'ving Dairy Forward, спрямованої на впровадження інновацій та розширення екологічних практик у молочному секторі. Програма допоможе зменшити викиди, пов’язані з виробництвом молочної продукції, що належать до категорії Scope 3. До неї входять непрямі викиди, які утворюються на усіх етапах ланцюга постачання, включно з виробництвом сировини. Для молочного сектору це, зокрема, викиди від утримання великої рогатої худоби, обробки кормів тощо.

Уточнюється, що молочне виробництво залишається одним із найбільших джерел парникових викидів у харчовій промисловості. Для Mars цей сектор є четвертим за обсягами вуглецевого сліду, а молочна сировина забезпечує 65% усіх викидів у категорії снеків. 

«Молочні фермери — на передовій змін у сільському господарстві, адже балансують між традиціями та сучасними екологічними викликами. Саме їхні рішення сьогодні визначатимуть, якою буде галузь завтра. Наша мета — допомогти їм зробити цей перехід простішим, забезпечивши доступ до технологій та фінансування, аби екологічні практики стали не тягарем, а частиною ефективного ведення господарства. Програма є частиною досягнення наших амбіцій, адже Mars прагне скоротити викиди парникових газів на 50% до 2030 року порівняно з показниками 2015-го та досягти нульових викидів до 2050 року», — зазначила директорка з досліджень, закупівель і сталого розвитку Mars Snacking Аманда Дейвіс.

Джерело матеріала
loader
loader