Топ-5 областей України з виробництва яловичини
Топ-5 областей України з виробництва яловичини

Топ-5 областей України з виробництва яловичини

Обсяги забою ВРХ у січні 2025 року склали 13,8 тис. т, що на 13 тис. т менше (-49%) відносно грудня 2024 року і на 100 т менше (-1%) відносно січня 2024-го.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока з посиланням на дані Мінагрополітики. 

Зазначається, що у січні 2025 року на підприємствах було вироблено 51% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення — 49%.

Так, у січні 2025-го обсяги забою ВРХ на підприємствах склали 7,1 тис. т, що на 1 тис. т більше (+8%), ніж у грудні 2024 року і на 1 тис. т більше (+9%), ніж у січні 2024-го.

У господарствах населення обсяги забою ВРХ у січні 2025 року склали 6,7 тис. т, що на 14 тис. т менше (-67%) відносно грудня і на 1 тис. т менше (-9%) відносно січня 2024-го.

«Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин, не тільки ВРХ, але й свиней, овець, птахів у січні 2025 року склали 279,9 тис. т, що майже дорівнює минулорічному періоду (-0,1%)», — підкреслили в асоціації.

Водночас повідомляється, що в січні 2025 року найбільш суттєво обсяги реалізації живих тварин на забій збільшилися на сільгосппідприємствах у Закарпатській області (+200%), Запорізькій області (+100%), Харківській області (+63%), Рівненській області (+50%), Миколаївській області (+50%), Чернівецькій області (+35%) відносно минулорічного періоду.

Найбільше реалізовано на забій тварин на сільгосппідприємствах у таких областях:

  • Вінницька 51,9 тис. т;
  • Черкаська 35,1 тис. т;
  • Дніпропетровська 31,9 тис. т;
  • Львівська 15,3 тис. т;
  • Київська 11,4 тис. т.
Джерело матеріала
loader
loader