Чим небезпечний сир та яка норма споживання на день
Чим небезпечний сир та яка норма споживання на день

Чим небезпечний сир та яка норма споживання на день

Сир – один із найпопулярніших продуктів у світі. Його додають у страви, закуски та десерти.

Проте, попри корисні властивості, надмірне споживання може нашкодити здоров’ю, пише The Harvard Gazette.

Користь сиру

Сир містить білки, кальцій і корисні жири. Він зміцнює кістки та насичує організм енергією. Однак, за словами експертів, норми споживання кальцію часто перебільшені – більшості людей достатньо 600 мг на день, а не 1000 мг, як радять.

Дівчина у відділі сирів

Чому ми їмо більше сиру, ніж раніше?

За останні десятиліття сир замінив інші молочні продукти. Його активно додають у піцу, салати, сендвічі. Багато людей обирають його як альтернативу м’ясу. В середньому доросла людина споживає 19 кг сиру на рік – це значно більше, ніж у минулому.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Чи всі сири однаково корисні?

Різні сири мають різний вміст води та лактози. М’які сири, як-от моцарела чи бринза, містять більше води, а тверді, наприклад пармезан, – більше жирів і калорій. Проте наукових доказів того, що один сир корисніший за інший, немає.

Пармезан, скріншот: Youtube

Як зробити харчування здоровішим?

Щоб уникнути зайвих калорій, важливо контролювати кількість сиру в раціоні. Можна обирати альтернативи - додавати в салати горіхи, а у бутерброди – арахісову пасту.

Сир – смачний продукт, але його варто споживати в міру. Здорове харчування – це баланс, а не суворі обмеження.

Раніше ми повідомляли, як розпізнати корисні цукерки від шкідливих: поради нутриціологині.

Чим небезпечні консервовані овочі і фрукти та яку альтернативу обрати - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader