/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F0b0a5596e79e96cf23c96434e1788e9b.jpg)
Пісне меню: рецепт смачного бананового пирога
Пісний банановий пиріг легко приготувати і він сподобається тим, хто дотримується Великого посту.
Великий піст у 2025 році розпочався 3 березня і триватиме до 19 квітня. А 20 квітня римо-католики і православні християни разом святкуватимуть Великдень.
Ті, хто дотримуються Великого посту, але не хочуть відмовлятися від випічки, можуть скуштувати цей смачнючий банановий пиріг. Банан можна додати не тільки в пиріг, а й у тісто для кексів, мафінів, оладок і печива, а ще можна зробити банановий хліб. Фокус розповість, як приготувати смачний банановий пиріг.
Для випічки найкраще використовувати банани, що перезріли, так вона вийде ще ароматнішою. А ще бананами можна замінювати яйця у випічці — він має прекрасні зв'язувальні властивості.
Банановий пиріг
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 3 банани;
- 200 г яблучного пюре;
- 100 г мигдалю (можна замінити волоськими горіхами);
- 150 мл вівсяного молока;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- ½ ч. л. ванільного цукру;
- ½ ч. л. солі;
- цукрова пудра.
Перш ніж готувати пиріг, розігрійте духовку до 180°C. Роз'ємну форму діаметром 26 см змастіть невеликою кількістю рослинної олії. Обсмажте мигдаль на сухій сковорідці та подрібніть блендером на дрібні крихти. Банани розімніть виделкою.
Змішайте борошно з розпушувачем, ванільним цукром, корицею, мигдалем і сіллю. Влийте рослинну олію, що залишилася, і вівсяне молоко, додайте яблучне пюре та бананове пюре і добре перемішайте.
Вилийте тісто у форму і випікайте пиріг 45 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою, за необхідності зменшіть нагрівання до 170 °C і продовжуйте випікати ще 10 хв. Остудіть пиріг, посипте цукровою пудрою перед подачею.
Читайте також:
Пісне меню: рецепт тушкованої капусти із секретним інгредієнтом
Пісний "Олів'є": рецепт улюбленого салату з новим смаком
Пісне печиво з горіхами: рецепт актуальної випічки
