Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня
Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня

Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня

В Італії побудували унікальну їдальню для компанії Mutti Pomodoro. Зокрема, при будівництві використовували відходи з виробництва томатної продукції. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на інформацію на сайті компанії дизайнерів.

Дизайнерська компанія Carlo Ratti Associati нещодавно завершила будівництво їдальні для компанії Mutti Pomodoro, світового лідера з виробництва продуктів на основі томатів. Їдальня офіційно називається Quisimangia, що англійською означає «тут ми їмо». Сад площею 3 акри на вулиці був розроблений Паоло Пайроном, відомим італійським ландшафтним архітектором. 

Вдень їдальня обслуговує співробітників Mutti. Вночі там буде ресторан, який вже незабаром відкриють для відвідувачів. Особливістю закладу є те, що він розташований нижче від рівня землі. Його дах наче піднятий з-під землі та підпертий на опорах.

4 фото
  • Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня - Фото 1
  • Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня - Фото 2
  • Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня - Фото 3
  • Підлога – з томатів: в Італії з'явилась оригінальна їдальня - Фото 4

Верхня половина їдальні виглядає так, наче її зробили з бруду. Фактично воно так і є. Адже поверхню стелі створили шляхом «розкопування ділянки та підняття її над рівнем землі». Зелений дах ресторану розташований на висоті приблизно півтора метра над рівнем землі. Метою проєкту було поєднати будівлю з навколишнім середовищем.

Їдальня має передові технології екологічного контролю, які зменшують її вуглецевий слід. Таверну, розташовану поряд, перепрофілювали на кухню.

Підлога зроблена з томатної шкірки, яка є побічним продуктом виробничої лінії компанії
Підлога зроблена з томатної шкірки, яка є побічним продуктом виробничої лінії компанії
DSL Studio

Підлогу в їдальні зробили на спеціальне замовлення зі шкірок від томатів – побічних продуктів виробничої лінії Mutti. За підрахунками, на виготовлення підлоги пішло понад 3 тонни відходів.

Quisimangia буде управлятися ViCook, кейтеринговою компанією, якою керують Chicco і Bobo Cerea, два брати, відомі своїми ресторанами Da Vittorio, відзначеними зірками Мішлена в Бергамо, Санкт-Моріці та Шанхаї

До слова, дедалі більше країн-членів ЄС вимагають від ресторанів вказувати країну походження м'яса, яке вони надають клієнтам. Європейська комісія не виключає, що такий захід може стати обов'язковим на рівні всього ЄС.

 

Джерело матеріала
loader
loader