/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc5d1e5270de5445469524c8d62333dbf.jpg)
Американський ресторан бере доплату за страви з яєць: реакція відвідувачів
Про це повідомляє 24 Каналз посиланням на KCTV5.
Чому у США виникли проблеми з яйцями
Причиною нестачі яєць став спалах пташиного грипу H5N1, який охопив усі 50 штатів та Пуерто-Рико, що змусило владу знищити понад 100 мільйонів курей для запобігання поширенню вірусу. На тлі цього у СШАнабуває популярності оренда курей.
Важливо! У лютому 2025 року середня вартість дюжини яєць підскочила до 5,49 долара, що на 80% більше, ніж на початку 2024 року. У деяких штатах ціни вже перевищили 10 доларів. Це змусило продуктові магазини вводити обмеження на продаж яєць, а ресторани – стягувати додаткові збори.
Американський ресторан бере доплату за страви з яєць / Фото Unsplash
Що вигадав один з ресторанів США
Власник ресторану KC у Канзас-Сіті, Скотт Дауні-молодший, запровадив додаткову плату для клієнтів через різке подорожчання яєць. Якщо раніше він платив 18 доларів за кейс яєць, то тепер ця сума зросла до 118 доларів. Саме через зв'язку з цим клієнтам тепер доводиться сплачувати додаткову комісію у 50 центів.
Ми не могли більше ігнорувати ціни. Інші ресторани просто закриваються, а ми вирішили піти іншим шляхом і подивитися, як це працюватиме,
– пояснив власник ресторану.
Як на це реагують відвідувачі
За словами Дауні, відвідувачі ресторану з розумінням ставляться до нововведення. У США подібний підхід набуває популярності, адже чимало закладів змушені підвищувати ціни або шукати альтернативні шляхи компенсації витрат.
