/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fbc7c94a988ab723fb68286a9b6727f5b.jpg)
Дуже українська страва: як приготувати рагу "Огірки"
Це проста, смачна та ситна страва із багатою історією.
Рагу "Огірки" — це оригінальний варіант печені, в якій головну роль відіграють солоні огірки. Також додають м'ясо, картоплю, консервовану квасолю і виходить дуже смачно. Страва вважається ритуальною — її зазвичай готували на весілля. Рецептом поділилась кулінарна блогерка Діана Куліковська.
На Вінниччині до цієї страви додають томати та свіжу капусту. І називають по-різному, наприклад ґодзя, бігос або бадзьоня.
Рагу "Огірки"
Інгредієнти:
- м'ясо (свинина або яловичина) — 400 г;
- шість картоплин;
- консервована квасоля — 200 г;
- три солоні огірки;
- борошно — 2 ст. л.;
- одна невеличка цибулина;
- два лаврові листки, зелень, сіль, перець чорний мелений.
М’ясо наріжте середніми шматками. Обсмажте на сухій сковороді з усіх боків до золотистого кольору.
Покладіть м’ясо в каструлю і залийте водою. Додайте нарізану кільцями цибулю, лаврові листи для смаку і готуйте пів години після закипання.
Картоплю почистьте, наріжте кубиками та додайте в каструлю. Варіть 15 хвилин. Поки вариться картопля, наріжте солоні огірки кубиками і обсмажте їх на олії 5-7 хвилин, весь час помішуючи.
Коли картопля готова, додайте квасолю й огірки. Готуйте на невеликому вогні ще 5 хвилин.
І зробіть засмажку. Борошно просійте на суху сковороду і смажте на маленькому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Додайте пів склянки бульйону з каструлі і перемішайте.
Рагу посолить до свого смаку, поперчіть, додайте борошняну суміш, перемішайте і після закипання відключить вогонь. Готову страву посипте подрібненою зеленню.
Читайте також:
Болонське рагу: рецепт традиційної італійської страви з неймовірною історією
Король страв закарпатської кухні: рецепт справжнього бограча
Меню на Великий піст: рецепт цвітної капусти з томатним соусом

