/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F35fb59b8d8f41582e94aa2c10d003f87.jpg)
Приготувати борщ тепер коштує дорожче: які ціни на продукти
У березні вартість борщу на 3 л води склала 177 грн.Це на 19% більше, ніж торік, та на 9% - ніж місяць тому, йдеться у дослідженні Українського клубу аграрного бізнесу.Для приготування борщу на 3 л води потрібно: 250 г капусти (12,6 грн), 300 г буряка (8,1 грн), 300 г картоплі (9,69 грн), 200 г моркви (9,47 грн), 150 г цибулі (2,47 грн), 140 г томатної пасти (35,08 грн), 30 мл олії (2,73 грн), 500 г свинячих ребер (97,35 грн), а також сіль, перець і лавровий лист.Експерти додають, що якщо додати до борщу: дві скибочки батона (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 185 грн проти 170 грн минулого місяця. За підрахунками УКАБ:- за рік капуста подорожчала на 71%, за місяць ціна впала на 1%;- буряк за рік зріс у ціні на 51%, а за місяць - на 13%;- картопля подорожчала на 26% за рік, але за місяць подешевшала на 2%;- морква за рік додала у ціні 271%, а за місяць - 9,8%;- цибуля за рік подешевшала на 1%, а за місяць подорожчала - на 5%;- томатна паста за рік подорожчала на 14%, а за місяць ціна піднялась на 6%;- олія за рік зросла в ціні на 38%, а за місяць - на 4%;- свинячі ребра за рік подорожчала на 7%, а за місяць - на 10%.

