В Україні цього тижня спостерігається зниження цін на моркву. Це зумовлено початком активного продажу запасів даної продукції зі сховищ. Про це повідомили аналітики проєкту East Fruit.
Фермери зараз пропонують до продажу моркву в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Так, станом на 20 березня, відвантаження цієї продукції велося вже по 25-32 грн/кг ($0,60-0,77/кг).
Виробники зазначили, що негативний вплив на ціни чинить збільшення пропозиції некондиційної моркви на ринку.
«Через досить теплу зиму якість продукції в холодильниках дрібних господарств стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродувати наявні запаси», – йдеться у повідомленні.
Гравці ринку зауважили, що власники якісної моркви, які не мають проблем зі зберіганням, вважають за краще призупинити продаж наявних запасів продукції.
Аналітики додали, що попри подешевшання, ціна на моркву в Україні в середньому в три рази вище, ніж у середині березня 2024 року. Але більшість учасників ринку не відкидають ймовірності подальшого зниження цін, що пов’язано з досить невисокою торгівельною активністю в даному сегменті.
Раніше ми писали, що в Україні зросла ціна на сало та хліб.