Низьковуглецеві агропрактики потрібно планувати, мінімізуючи втрати врожайності
Низьковуглецеві агропрактики потрібно планувати, мінімізуючи втрати врожайності

Низьковуглецеві агропрактики потрібно планувати, мінімізуючи втрати врожайності

Регенеративні, чи низьковуглецеві агропрактики потрібно в принципі планувати так, щоб мінімізувати втрати врожайності. Головне завдання аграрного сектору — це продовольча безпека.

Про це AgroPortal.ua розповіла керівниця напрямку сталого розвитку компанії Kernel Марта Трофімова.

«Звісно, агровиробництво має зменшувати свій внесок у зміни клімату і при цьому залишитися стійким до них. Але одна мета не повинна досягатися ціною іншої. Питання в тому, які очікування і які амбіції господарства. Можна йти маленькими кроками, щоб мінімізувати ризики. Просто сказати фермеру — перейди на скорочений обробіток, посій сидерати й почни використовувати інгібітори — без додаткової деталізації може не дати очікуваних результатів, що ускладнить подальший аналіз закономірностей між практиками та їхнім вуглецевим ефектом для довгострокового планування»,  зазначає Марта Трофімова.  

За її словами, ці аспекти мають бути інтегровані у планування агротехнологій, індивідуально для кожного поля або регіону, з урахуванням погодних умов, типів ґрунтів тощо. Потрібне розуміння процесів і їхньої природи. 


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua

Джерело матеріала
loader
loader