/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F20ccae60c7855ea6e280ec1576bfa7d7.jpg)
Смачно, як у ресторані: який несподіваний інгредієнт змінить текстуру омлету
Омлет — одна з найпростіших страв, але є спосіб зробити його ще смачнішим.
Омлет готують у всьому світі. І це одна з найпростіших страв, яку ми можемо приготувати. Але якщо ми хочемо отримати більш особливу страву, з набагато кращим смаком і текстурою, ми повинні використовувати цей інгредієнт, пише Click.
Омлет — дуже універсальний рецепт, який ми модифікуємо незліченною кількістю способів. Ця страва може бути абсолютно буденною або, навпаки, складнішою і смачнішою, ніж будь-яка основна страва. Однак усе залежить від використовуваних нами інгредієнтів і того, скільки часу ми хочемо виділити на приготування.
І якщо ми хочемо, щоб наш омлет став ще смачнішим — використовуйте лимонний сік. Він зробить омлет більш кремовим і пишним.
Яєчний білок взаємодіє з кислотою в лимонному соку, і в результаті виходить набагато ніжніша текстура.
Що ще можна покласти в омлет?
Якщо ми хочемо надати йому більш особливого смаку і кольору, ми можемо спробувати додати в нього куркуму і дрібно нарізані помідори. Усе, що нам потрібно зробити, це підсмажити помідори, а приблизно через хвилину залити помідори яєчною сумішшю з куркумою, сіллю і перцем. Якщо хочеться більшої гостроти — можна додати трохи паприки. І ось рецепт класичного омлету, який можна робити смачнішим, додаючи різні інгредієнти.
Класичний омлет
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 20 г вершкового масла;
- сіль і перець за смаком.
У глибоку миску розбийте яйця і збийте виделкою, поки суміш не стане однорідною. На сковороді з антипригарним покриттям розтопіть 20 г вершкового масла. Вилийте яєчну суміш на пательню з розтопленим маслом і почекайте близько 5 секунд, щоб яйця трохи схопилися на вогні трохи нижче середнього.
Злегка струсіть сковорідку вперед-назад і за допомогою виделки обережно підверніть яйця до центру.
Вимкніть вогонь і за допомогою виделки або просто струшуючи сковороду, перемістіть омлет до протилежного бортика. Допомагаючи собі лопаткою і виделкою, загорніть омлет у рулет. Посоліть і поперчіть за смаком.
Читайте також:
Ідеальний сніданок із сезонних овочів: рецепт омлету з кабачків
Млинець і омлет одночасно: неймовірно смачна страва з овочів та яєць
Тамаго-які: рецепт японського омлету на сніданок

