/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fc1fcd22eea384489e50d6c6b0193b16d.png)
Подорожчання продуктів в Одесі: що найсильніше зросло в ціні в березні
Подорожчання продуктів в Одесі особливо відзначилося на овочах, молочці та курятині, повідомляє Політека.
Згідно з даними Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), однією з головних причин зростання цін стало змінення попиту та пропозиції на ринку, а також сезонні коливання.
Особливо помітним стало подорожчання овочів в Одесі. Томати, які виросли в ціні на 39% порівняно з лютим, стали лідерами. Причиною є низький обсяг вітчизняного виробництва та зменшення імпорту з Туреччини. Морква також додала 30% у вартості. Це також пов'язано з високим рівнем залежності від імпорту та дефіцитом товару в Україні.
Крім того, змінилася вартість і курятини. У березні за тушку доводилося платити на 10% більше, філе – на 7%, а стегно - на 5%. Незначно виросли цінники і на свинину (+1-2%) та яловичину (+4%).
За молоко теж містяни були змушені платити на 11% більше, за голландський сир – на 7%, а за вершки - на 5%. Водночас, за прогнозами УКАБ, збільшення надоїв молока влітку може покращити ситуацію.
Зросла на 4% вартість соняшникової олії. Проте вартість бакалійних товарів залшилася відносно стабільною. Проте, до прикладу, борошно здешевшало на 16% у цьому місяці.
Останні новини України:
Нагадаємо Politeka писала, популярний овоч подешевшав ще більше: які ціни стануть новою реальністю для українців.
Також Politeka писала, ціни на овочі до нового урожаю стануть новим ударом по гаманцям: якого подорожчання очікувати.
Як повідомляла Politeka,українці обурені стрімким здорожчанням популярного напою.

