Як створити приємний аромат на кухні: прості бюджетні лайфхаки
Як створити приємний аромат на кухні: прості бюджетні лайфхаки

Як створити приємний аромат на кухні: прості бюджетні лайфхаки

Кухня - це не лише місце приготування їжі. Це простір, де найдовше можемо проводити час. А тому аромати відіграють важливу роль у створенні затишку.Щоб у вашій кухні завжди приємно пахло, варто використовувати натуральні ароматизатори: лимон, корицю, ваніль або кавові зерна.Регулярне провітрювання, правильне зберігання продуктів та ароматні трави, такі як базилік і розмарин, допоможуть наповнити простір свіжістю.Якщо хочете, щоб після приготування їжі залишався лише приємний запах, є кілька секретів, які легко втілити у життя.На суху сковорідку висипте жменю трав, поставте на мінімальний вогонь. Через 2-3 хвилини повітря наповниться затишним ароматом.Для посилення ефекту додайте краплю води та часточку апельсина - цитрусові олії переб'ють будь-які неприємні запахи.Якщо не хочете палити трави, розкладіть їх у тканинні мішечки та сховайте за диванами або в шафи. Кавові зерна вбирають запахи - покладіть їх у холодильник.А ще можна змішати соду з меленою кавою (1:1) і насипати у вазочки. Це дешевий аналог магазинних поглиначів запахів.Цитрусова шкірка з водою теж відмінний варіант освіжити повітря. У каструлі або невеликій сковорідці закип'ятіть шкірку апельсина, лимона або лайма. Додайте паличку кориці або кілька бутонів гвоздики - аромат стане ще глибшим. Після 10-15 хвилин варіння аромат наповнить кухню, витісняючи неприємні запахи.Яблучна вода з ваніллю теж добре впораються із неприємними запахами. Варіть у воді скибки яблука, паличку кориці та дрібку ванілі. Ідеально після смаження м'яса або риби. Це ще й затишний аромат, як у бабусиній кухні.

Джерело матеріала
loader
loader