/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F90adccb0c90333b7f97134e6b885c69e.png)
День моркви: як смачно приготувати корисний овоч, який оцінять діти та дорослі
4 квітня відзначають Всесвітній день моркви.Цей овоч багатий на вітаміни, покращує зір і зміцнює імунітет, тож саме час додати його до свого меню.Морква чудово підходить не лише для супів та салатів, а й для десертів, напоїв і навіть соусів. З неї можна приготувати ароматний морквяний пиріг, корисні оладки, яскравий смузі чи пікантний крем-суп.99% людей не знають як приготувати моркву смачно. У цьому переконує шеф-кухар Олександр Огороднік і поділився цікавим рецептом."За 10 років роботи на професійній кухні я перепробував безліч рецептів. І знаю, що більшість людей готує моркву або для супів, або робить по-корейськи. Але сьогодні я покажу вам простий і водночас неймовірно смачний спосіб приготування моркви, який точно вас здивує. А головне з інгредієнтів, які є в кожного в холодильнику", - каже Олександр Огороднік.400 г моркви40 г вершкового масла20 г цукруСіль - за смакомЦедра та сік 1 апельсина (~80г)10 г натертого імбируПетрушка для подачіЛісовий горіх (за бажанням)Почистьте та наріжте моркву рівними шматочками, щоб вони готувалися рівномірно. Бланшуйте у киплячій воді 3–4 хвилини, поки не стане аль-денте - тобто м'якою, але злегка хрусткою. Це важливо.Приготування соусу: на сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте цедру, сік апельсина, натертий імбир, цукор та дрібку солі.Глазурування: додайте моркву в соус і готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки рідина не випарується і не перетвориться на гладкий ароматний соус, який рівномірно покриє моркву.Подача: прикрасьте свіжою петрушкою і, за бажанням, посипте підсмаженими лісовими горіхами для додаткового смаку та текстури.Результат: соковита, ароматна, злегка карамелізована морква з яскравим цитрусовим та пряним смаком. Це чудовий гарнір або навіть самостійна страва, яка здивує ваших гостей.
