Синоптикиня назвала овочі та фрукти, які витримають різкі квітневі заморозки
Безліч фруктів та овочів, а також різної зелені можуть «витерпіти» до 6-ти градусів морозу. Як передає «Главком», про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.
Так, експертка з'ясувала, що найстійкіші до заморозків: щавель, шпинат, кріп, петрушка, морква, селера, цибуля. «Також малина і ожина – бійці!» – додала Діденко.
Водночас «найтендітніші, найчутливіші до цих підступних, проте реальних, заморозків» – це лохина, аґрус, смородина, виноград, кісточкові культури плодових.
«А з квітів – чорнобривці, жоржини, троянди. Що ж, поживемо-побачимо. Потепління очікується з Вербної неділі, з 13-го квітня», – підсумувала синоптикиня і додала, що протягом тижня зберігатиметься прохолодна погода: вночі очікуються заморозки, а вдень температура не підніматиметься вище кількох градусів тепла.
Як повідомлялося, в Україні прогнозують погіршення погодних умов. Водіям та пішоходам слід бути обережними на дорогах. За даними Укргідрометцентру, найближчими днями очікуються заморозки в повітрі, на поверхні, а на дорогах буде ожеледиця.
Так, у квітні в Україну повернулася зима. Низку областей, зокрема Київську, Вінницьку, Львівську та Хмельницьку, засипало снігом. «Главком» публікує світлини зими посеред весни.

