Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте
Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте

Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте

У кожного з нас є кухонні предмети, якими ми постійно користуємося. Улюблений гаджет, інструмент або прилад, який полегшує приготування страв.У рутині речей легко забути, що ніщо не триває вічно. Неправильне зберігання певних предметів може вплинути на гігієну кухні та смак їжі, пише Realsimple.Експерти назвали кухонні предмети, які потрібно замінювати частіше.Звичайно, ви можете подумати, що естрагон має нескінченний термін зберігання, але виявляється, що це не так."Я вважаю, що не замінити кухонні спеції - це найбільша помилка, яку я бачу на більшості кухонь, на яких я працював. Здається, люди вірять, що прянощі існують вічно, що не може бути далеким від істини", - каже власник-шеф-кухар компанії Roundabout Catering Колін Сміт.Більшість мелених спецій зберігаються приблизно два роки. Спеції з цільного листя зберігаються трохи довше, але не набагато. З роками вони втрачають смак, аромат і силу.Шеф-кухар також радить уникати сушених спецій, таких як базилік, тому що свіжі трави є кращим вибором і легко доступні в більшості супермаркетів.Інструктор кулінарних курсів і тренер з харчування Уїтні Кардозі каже, що потрібно замінювати пластикові харчові контейнери частіше, ніж ви думаєте. Якщо вони не стають чистими після миття, мають плями або запахи їжі, їх потрібно викинути або переробити. Старі контейнери також мають меншу ймовірність зберегти вашу їжу свіжою.Замініть на скляні харчові контейнери. Вони служать довше.Надто довго тримати одні і тіж обробні дошки може ускладнити їх використання та очищення.Обробні дошки активно використовуються на наших кухнях, і з часом на них з'являються подряпини, плями та борозни, через що їх важче чистити належним чином. Дошки треба міняти щорічно.Особливо дерев'яні обробні дошки можуть швидко погіршити якість, якщо за ними не доглядати належним чином.У посудомийній машині деревина може викривитися або зіпсуватися, тому краще мити обробну дошку вручну, щоб вона прослужила якнайдовше.Йдеться про блендери, кавоварки, міксери. Вони повинні працювати, поки вони не перестануть працювати. Якщо ваш прилад більше не працює так, як колись, або має проблеми з електрикою, як-от коротке замикання або з нього йде дим, настав час для чогось нового.Пам'ятайте про одне застереження, якщо прилад використовує водопровідну воду, наприклад, кавоварка чи настільна посудомийна машина. Ці прилади вимагають регулярного видалення накипу. Якщо ви цього не зробите, ви значно скоротите термін їх служби, і вам знадобиться заміна раніше, ніж ви б хотіли.Кошики для фритюрниць також терплять удари на кухні. Хоча це може здатися неважливим, насправді використання зношених кошиків для фритюрниці може бути досить небезпечним. Кошики для фритюрниць часто стукають, і через деякий час дротяна сітка може ослабнути або почати відламуватися, що створює ризик для безпеки харчових продуктів. Їх потрібно замінювати кожні рік-півтора.Нагріваючі гумові шпателі, хоч і міцні, як і багато інших кухонних інструментів, потребують регулярної заміни кожні шість місяців. З часом на них з'являються подряпини, надрізи, вони можуть почати розтиратися або тріскатися, що впливає на їх ефективність і гігієну.

Джерело матеріала
loader
loader