Глазур для пасок без яєць: не тече, блищить і легко готується вдома, великодній рецепт
Глазур для пасок без яєць: не тече, блищить і легко готується вдома, великодній рецепт

Глазур для пасок без яєць: не тече, блищить і легко готується вдома, великодній рецепт

До Великодня залишилися лічені дні, а отже — час готувати не лише паски, а й шукати ідеальну глазур.

Прикраса великодньої випічки – це майже ритуал. Але якщо не хочеться використовувати магазинні порошки з консервантами та яйцями, є крута альтернатива – домашня глазур без яєць, яка не просто не тече, а ще й гарно застигає з глянцем.

Паски, глазур для паски, кадр з відео

Робиться просто - за 10 хвилин.

🧁 Інгредієнти:

  • Цукор — 100 г

  • Вода — 30 г

  • Желатин - 5 г

  • Вода для желатину – 30 мл

🔪 Як готувати:

  1. У сотейник висипаємо цукор і додаємо воду (30 г). Ставимо на середній вогонь і варимо до повного розчинення цукру , поки не вийде прозорий сироп. Головне — не кип'ятити, щоби не потемнів.

  2. Желатин заливаємо холодною водою (30 мл) і даємо набрякнути - це 5-10 хвилин.

  3. Сироп, що злегка остигнув, з'єднуємо з набряклим желатином і збиваємо міксером 5-7 хвилин . Маса стане пишною, білою та густою.

    Глазур для паски, кадр з відео

  4. Наносимо на охолілі паски — і даємо застигнути. Через 15 хвилин можна радіти ідеальному результату.

Глазур для паски, кадр з відео

Лайфгак:

Можна додати трохи ваніліну чи лимонної кислоти для аромату. А якщо хочеться кольорову глазур — капни пару крапель натурального соку (наприклад, бурякового чи морквяного).

Глазур для паски, кадр з відео

Раніше ми повідомляли про паску своїми руками: найкращі рецепти глазурі для святкового столу.

Також не зайвим буде пасхальний салат "Кульбаба": рецепт фаворита святкового столу, який переплюнув "Мімозу".

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader