/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F79561f2c0714040548dafa066a9bd5e8.png)
Глазур для пасок без яєць: не тече, блищить і легко готується вдома, великодній рецепт
До Великодня залишилися лічені дні, а отже — час готувати не лише паски, а й шукати ідеальну глазур.
Прикраса великодньої випічки – це майже ритуал. Але якщо не хочеться використовувати магазинні порошки з консервантами та яйцями, є крута альтернатива – домашня глазур без яєць, яка не просто не тече, а ще й гарно застигає з глянцем.
Робиться просто - за 10 хвилин.
🧁 Інгредієнти:
-
Цукор — 100 г
-
Вода — 30 г
-
Желатин - 5 г
-
Вода для желатину – 30 мл
🔪 Як готувати:
-
У сотейник висипаємо цукор і додаємо воду (30 г). Ставимо на середній вогонь і варимо до повного розчинення цукру , поки не вийде прозорий сироп. Головне — не кип'ятити, щоби не потемнів.
-
Желатин заливаємо холодною водою (30 мл) і даємо набрякнути - це 5-10 хвилин.
-
Сироп, що злегка остигнув, з'єднуємо з набряклим желатином і збиваємо міксером 5-7 хвилин . Маса стане пишною, білою та густою.
Глазур для паски, кадр з відео -
Наносимо на охолілі паски — і даємо застигнути. Через 15 хвилин можна радіти ідеальному результату.
Лайфгак:
Можна додати трохи ваніліну чи лимонної кислоти для аромату. А якщо хочеться кольорову глазур — капни пару крапель натурального соку (наприклад, бурякового чи морквяного).
Раніше ми повідомляли про паску своїми руками: найкращі рецепти глазурі для святкового столу.
Також не зайвим буде пасхальний салат "Кульбаба": рецепт фаворита святкового столу, який переплюнув "Мімозу".

