Яка олія категорично не підходить для смаження
Яка олія категорично не підходить для смаження

Яка олія категорично не підходить для смаження

Олія — інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв.

Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів.

Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я.

Яку олію не можна використовувати для смаження.

Експерти вважають, що найбільш оптимальним варіантом для смаження є рослинна рафінована олія.

Вона здатна зберегти харчову цінність навіть за умови високих температур і не чорнітиме.

Також високого термооброблення можуть зазнавати:.

соняшникова рафінована олія.

оливкова олія першого віджиму.

олія авокадо.

олія гхі.

кукурудзяна олія.

кокосова олія.

Але не варто забувати, що для смаження їжі найкраще підходить слабкий або середній вогонь, а страви мають бути світлого кольору, а не золотистого.

Найкращі олії для смаження.

Для смаження найкраще підходить соняшникова олія завдяки температурі диму понад 200 ℃.

Рафіновані ріпакова та оливкова олії також можуть бути використані, хоча їхня жаростійкість залежить від сорту.

Варто уникати використання олій холодного віджиму для смаження.

За даними фахівців, найнебезпечнішою олією для смаження є рослинна олія холодного віджиму.

Раніше ми писали про користь рицинової олії проти пігментних плям.

Джерело матеріала
loader