/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F067076531d00beec1613d5062a017307.jpg)
Яка олія категорично не підходить для смаження
Олія — інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв.
Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів.
Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я.
Яку олію не можна використовувати для смаження.
Експерти вважають, що найбільш оптимальним варіантом для смаження є рослинна рафінована олія.
Вона здатна зберегти харчову цінність навіть за умови високих температур і не чорнітиме.
Також високого термооброблення можуть зазнавати:.
соняшникова рафінована олія.
оливкова олія першого віджиму.
олія авокадо.
олія гхі.
кукурудзяна олія.
кокосова олія.
Але не варто забувати, що для смаження їжі найкраще підходить слабкий або середній вогонь, а страви мають бути світлого кольору, а не золотистого.
Найкращі олії для смаження.
Для смаження найкраще підходить соняшникова олія завдяки температурі диму понад 200 ℃.
Рафіновані ріпакова та оливкова олії також можуть бути використані, хоча їхня жаростійкість залежить від сорту.
Варто уникати використання олій холодного віджиму для смаження.
За даними фахівців, найнебезпечнішою олією для смаження є рослинна олія холодного віджиму.
Раніше ми писали про користь рицинової олії проти пігментних плям.
