/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fb9836cb94852c236b94343bd3b503bda.jpg)
Зареєстровано новий сорт картоплі для переробки
Зареєстровано новий сорт картоплі для переробки
Новий сорт картоплі для переробки під назвою «Наполеон» зареєстрували в Україні у березні 2025 року.
Про це повідомила у Facebook компанія «Агріко Україна».
Зазначається, що «Наполеон» належить до сортів нового покоління NEXT GENERATION і призначений для поглибленої промислової переробки на чипси та інші картоплепродукти.
У компанії додали, що протягом 2023–2024 років сорт тестували у Львівській, Житомирській, Київській та Чернігівській областях. Показники були стабільно високими.
Насіннєву картоплю цього сорту планують почати продавати з осені 2025 року.
За словами фахівців компанії, сорт підходить для середньо- та довгострокового зберігання. Оптимальна температура в сховищі — від +9°C, хоча також вивчається зберігання за +6°C. Картопля «Наполеон» має потужне бадилля, великі вирівняні бульби жовтого кольору, високий вміст сухих речовин (понад 24%) і низьку кількість дефектів. Серед основних переваг — стійкість до раку картоплі, золотистої нематоди, вірусів, а також здатність до зберігання. Сорт має незначну схильність до потемніння після приготування та низький рівень акриламіду у чипсах.

