Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом
Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом

Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом

До Великодня кожна господиня випікає паски за перевіреним рецептом.Але спробуйте цього року грузинську паску. Це ароматна, м'яка й напрочуд смачна великодня випічка, яка відрізняється від традиційної української паски насиченим вершковим смаком та великою кількістю родзинок і спецій.Ця випічка виготовляється за автентичним рецептом Ніно з Тбілісі, що говорить про гарантії щодо її справжності.Спробуйте і ви приготувати традиційний солодкий грузинський великодній хліб. Рецептом грузинської паски ділиться YouTube-канал "Смаколик.юа Марія Михальченко".Час: приблизно 5 годинПорції: 3 великі паски + 1 середня250 мілілітрів молока;50 грамів цукру;30 грамів пресованих дріжджів;200 грамів борошна.Для тіста:250 грамів цукру;125 мілілітрів сметани;3 жовтки;2 яйця;2 чайні ложки ванільного екстракту;125 грамів вершкового масла;100 мілілітрів олії;0,25 чайної ложки куркуми (не обов'язково);цедра 1 апельсина;2 столові ложки сильного алкоголю;650 грамів борошна;200 грамів сухофруктів;1 столова ложка борошна.В миску всипте цукор, влийте тепле молоко і розкришіть живі дріжджі. Вимішайте вінчиком до повного розчинення. Додайте просіяне борошно, накрийте і поставте в тепле місце на 45 хвилин, щоб опара підійшла.У велику миску всипте решту цукру, додайте жовтки, 2 яйця, дрібку солі, ваніль, сметану, цедру лимона чи апельсина.Щоб паска довго не черствіла, додайте алкоголь. Перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло, влийте олію. Ще раз ретельно перемішайте.Додайте опару і трохи куркуми для жовтизни. Перемішайте масу. Всипте 300 грамів просіяного борошна, перемішайте вінчиком. Додайте ще 350 грамів борошна і замішуйте руками.Змастіть робочу поверхню і руки олією. Замішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідним і не липнутиме до поверхні. Перекладіть кульку тіста у миску і залиште підходити у теплому місці на 2 години.Підготуйте сухофрукти: залийте кип'ятком, перемішайте і просушіть. Додайте до сухофруктів борошно. Сформуйте з тіста пласт і вмісіть їх у тісто.Сформуйте кульки і викладіть їх у форми для паски, заповнюючи на третину. Залиште підходити приблизно на 1 годину. Змастіть верх пасок жовтком, змішаним зі столовою ложкою молока.Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину.Коли паски остигнуть, прикрасьте їх глазур'ю й посипкою до свого смаку.

Джерело матеріала
loader
loader