/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F476b2287cd290273b875a5a059add0f3.jpg)
Ті самі іриски з дитинства: рецепт цукерок, смак яких ми втратили, але можемо повернути
Мабуть, усі пам'ятають ті іриски, які стали улюбленими солодощами одного покоління дітей.
Сьогодні знайти такий смак неможливо. А ось приготувати - запросто. Причому цей рецепт досить простий і не займає багато часу. Як ідеально приготувати солодощі, показали на каналі Вікторія Роздорожнюк.
Інгредієнти:
- Жирні вершки – 600 г;
- Пудра цукрова – 600 г;
- Паста ванильная, или стручок ванили – 1 штука;
- Вершкове масло – 60 грамів;
- Мед – 150 грамів.
Беремо високу каструлю з товстим дном і перекладаємо туди вершки, ванільну пасту, цукрову пудру та мед або сироп глюкози.
Все це ставимо на плиту, щоб вогонь був досить активним. До кипіння доводимо постійно помішуючи суміш. Після закипання додаємо туди вершкове масло|мастило| і добре помішуємо. Запам'ятайте, що відлучатися від процесу не варто, адже кипить ця суміш дуже швидко. При помішуванні приділіть особливу увагу дну каструлі, щоб нічого не пригоріло. Коли маса почне ставати карамельним кольором, слід зменшити вогонь.
Тим часом на лист вистилаємо фольгу, пергамент і вистилаємо металеву форму. Цю форму змащуємо олією, щоб легше було зняти цукерки. Можна взяти і силіконову форму, тоді ніякої підготовки не потрібно, досить просто вилити цукерки.
Після досягнення потрібної температури масу потрібно швидко залити у форму і залишити охолонути до кімнатної температури. Після охолодження цукерки слід нарізати і загорнути у пергамент.
Раніше ми повідомляли про галактичні яйця до Великодня-2025: чарівний спосіб фарбування, просто натріть свічку.
Також не зайвим буде новий тренд – паска зі смаком дубайського шоколаду, рецепт, який шукають усі.

