Торт за 15 хвилин: рецепт дивовижного десерту без випічки
Торт за 15 хвилин: рецепт дивовижного десерту без випічки

Торт за 15 хвилин: рецепт дивовижного десерту без випічки

Торт, у складі якого обсмажена крихта і крем, — щось нове у світі десертів. Він готується дуже швидко і виходить неймовірно смачним.

Своїм рецептом цієї смакоти поділилася кулінарна блогерка Світлана Бауер.

Торт з обсмаженої крихти

Інгредієнти:

  • борошно – 270 г;
  • цукор – 60 г;
  • масло – 120 г;
  • дрібка солі.

Для крему:

  • сметана (10%) – 500 г (можна замінити герцеговим йогуртом тієї ж жирності);яйця — 2 шт;
  • крохмаль – 1 ст. л;
  • ванільний цукор – 20 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • цукор – 120-140 г.

Спосіб приготування:

Масло, цукор, борошно і дрібку солі добре перемішати, щоб вийшла однорідна маса. Обсмажити цю суміш на сковороді, постійно помішуючи, до золотистого кольору (5-6 хвилин). Розім'яти в крихту і дати охолонути.

У мисці змішати яйця, крохмаль, сметану (або йогурт) і цукор. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи, до загустіння. Коли з'являться бульбашки, проварити ще 30 секунд. Зняти з вогню, додати ванільний цукор і масло.

4 ст. л. крихти відкласти для посипання. Решту крихти розділити на 4 частини. У форму викласти шар крихти, потім шар гарячого крему. Повторити шари. Кількість шарів залежить від розміру вашої форми.

Верх торта посипати крихтою, що залишилася. Закрити плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин.

Читайте також:

"Мідний вершник": як приготувати дуже смачний пляцок із двох видів тіста

Простіше простого: рецепт швидкого і дуже смачного торта без випічки

Торт "Хмара": рецепт дивовижного бісквіта з повітряним кремом

Джерело матеріала
loader
loader