/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F43345889586f8bf41d2799ce093fa3aa.jpg)
Як раніше виглядав кавун: більшість людей його навіть не впізнали б
Ви дізнаєтеся:
Ми звикли бачити кавунсаме таким, яким він є у сьогоденні – з червоною соковитою м’якоттю і тонкою шкіркою. Але не усі знають, що насправді раніше він виглядав по іншому.
До того, як люди його окультурили, кавун мав зовсім інший вигляд. Зокрема, це можна побачити на картині італійського художника Джованні Станкі, яку він створив в середині XVII століття.
На цьому натюрморті серед інших фруктів та овочів ми бачимо кавун, у якого нерівномірно забарвлена біло-рожева м’якоть, товста шкірка і багато темного насіння. За припущеннями дослідників, саме так виглядав кавун якраз десь посередині процесу окультурення.
Автор YouTube- каналу SvadSquad розповідає, що, найімовірніше, кавуни одомашнили в північно-східній Африці приблизно 4000 років тому. А до Європи їх привезли маври ще в XIII столітті.
"Однак кавуни були набагато гіркішими ніж сучасні, з більш товстою і жорсткою шкіркою і менш смачною червоною м’якоттю. Процес селекції для зміни цих ознак безсумнівно вже почався, коли з Станкі написав картину, але був далекий від завершення. Як бачите, кавуни часів Станкі володіли менш їстівною м'якоттю ніж зараз, а більш м'які на вигляд ділянки заповнені насінням", – йдеться у відео.
Дивіться відео про те, як раніше виглядав кавун:
Вас також може зацікавити:

