/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fceae421524340a66c45b0c9318111481.jpg)
Трендові ідеї прикрашання паски: що модно 2025 року
Традиційна кольорова посипка — улюблена прикраса паски з дитинства, яка ніколи не вийде з моди.
Але щороку господині все частіше експериментують із декором і вигадують нестандартні варіанти прикрашання великоднього хліба.
Та якщо хочеться додати яскравості — спробуйте оформити здобу цукерками, печивом, горішками або шоколадом.
Про це пише "Українська правда".
Популярний і дуже ніжний тренд — біла глазур із білими об’ємними прикрасами.
Для цього підійдуть кокосова стружка, маршмелоу, білі шоколадні дропси та навіть їстівне золото.
Щоб композиція не була надто одноманітною — додайте трохи зелені, барвінку або сріблястих намистинок.
Їстівний мох: кольоровий акцент і улюблений дітьми.
Яскраво-зелений, пухкий, пористий — їстівний мох має казковий вигляд і прикрашає будь-яку паску.
Його легко зробити вдома:.
1 велике яйце;.
25 г борошна;.
30 г меду;.
12 г цукру;.
5 г розпушувача;.
зелений барвник.
Рецепт: Збийте яйце з медом, цукром і барвником.
Додайте борошно з розпушувачем, збийте блендером.
Розлийте в паперові стаканчики (на третину) та готуйте в мікрохвильовці 40–60 секунд.
Дайте охолонути – і мох готовий для декору.
Горіхи, ягоди, фрукти: смачно і красиво.
Сушені цитруси, мигдальні пластівці, свіжа лохина, малина чи інжир — не лише смачно, а й надзвичайно естетично.
Використовуйте їх як монодекор або в поєднанні з крихтами шоколаду та горіхами — така паска матиме вигляд, як із вітрини кондитерської.
Шоколадні гніздечка: мімішна класика.
Можна купити готові або спекти самостійно шоколадні гніздечка з печива — вони завжди мають милий вигляд на пасках.
Інгредієнти для печива-гніздечка:.
200 г борошна;.
100 г цукрової пудри;.
45 г какао;.
5 г розпушувача;.
70 г вершкового масла;.
2 яйця.
Рецепт: Змішайте сухі інгредієнти, додайте масло та яйця, замісіть тісто.
Охолодіть і сформуйте кульки, потім натисніть їх через часничницю колом, щоб отримати гніздо.
Випікайте 15 хв за 180°С.
У середину — шоколадна паста та цукерки-яєчка.

