/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F69%2F30dc771d8aefb59dccee417821ba90d1.jpg)
Закупівельні ціни на живих свиней сягнули 92 грн/кг у передвеликодній тиждень
У передвеликодній тиждень ціни на живець свиней забійних кондицій зросли на 5,5% порівняно з попереднім тижнем. Про позитивну цінову динаміку інформують аналітики Асоціації «Свинарі України».
Жвава заготівля свинини напередодні Великодня на тлі ослабленої пропозиції кондиційного промислового живця сприяла подальшому росту котирувань. Так, більшість товарних партій живця цього тижня закуповували по 89–92 грн/кг. Оскільки епізодично зустрічалися дещо нижчі ціни, середньоринкова ціна тяжіє до нижньої межі діапазону та складає 89,2 грн/кг (+5,5% до минулотижневої).
Оцінки м'ясопереробників щодо динаміки торгівлі перед святковими вихідними неоднозначні. Так, частина з них констатує, що обсяги продажів менші ніж напередодні Великодня у попередні роки. Інші, навпаки, відзначають пожвавлення попиту та вважають, що зменшення обсягів торгівлі відповідає скороченню ємності ринку та внутрішнього виробництва. Враховуючи це, а також початок пікніково-шашличного сезону, м'ясопереробники здебільшого очікують або короткотривалої консолідації цін в межах 90–93 грн/кг, або подальшого здороження у відповідь на сезонну зміну споживчої активності за обмеженої пропозиції кондиційної свинини.

