Як перевірити, чи готова паска в духовці: простий трюк з випічкою
Як перевірити, чи готова паска в духовці: простий трюк з випічкою

Як перевірити, чи готова паска в духовці: простий трюк з випічкою

На жаль, часто трапляються непередбачувані труднощі, і одне з основних завдань під час випікання — досягти рівномірної пропеченості.

Іноді паска зовні виглядає готовою, але всередині залишається сирою.

Як перевірити, чи добре спеклася паска.

Іноді трапляється, що зовнішній вигляд паски може ввести в оману: вона здається готовою, а всередині залишається сирою.

Щоб цього уникнути, важливо дотримуватись кількох ключових порад:.

Точно слідуйте рецепту.

Якщо тісто важить менше 1 кг, час випікання не повинен бути меншим за 30 хвилин.

Для тіста вагою 1 кг випікайте його 45 хвилин, а для 1,5 кг — цілу годину.

Одним із основних ознак рівномірного випікання є рівномірне підняття тіста в духовці.

Коли тісто піднімається без змін у формі, можна вважати, що випічка наближається до готовності.

Щоб переконатися, що паска повністю спеклася, використовуйте простий метод — тест з зубочисткою.

Вставте зубочистку в середину паски і витягніть.

Якщо зубочистка суха, це означає, що паска готова.

Якщо ж вона волога — залиште її ще трохи в духовці.

Народний метод з “підскакуванням” паски.

Існує чимало старовинних методів для перевірки готовності паски.

Один із найбільш відомих — це спосіб з підстрибуванням.

Для цього спечену паску клали на витягнуту долоню, а іншою рукою легко вдаряли по ліктю зверху.

Якщо паска підстрибувала, її вважали готовою; якщо ж вона залишалася на місці, значить, ще не пропеклася.

Раніше цей метод використовували для хліба, а тепер іноді й для пасок.

Але таким чином можна навіть пошкодити недопечену паску, адже виймання з духовки до кінця випікання погано впливає на її текстуру.

Тому кулінари не радять використовувати народні способи перевіряння.

Не рекомендується брати паску в руки до того, як вона буде повністю готовою, адже це може призвести до того, що її повітряна та пориста структура осяде.

Основними ознаками готовності паски повинні бути золотиста скоринка і час, вказаний у рецепті.

Джерело матеріала
loader
loader