/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9f2c814c9b2c2484f1e517950b869187.jpg)
Як перевірити, чи готова паска в духовці: простий трюк з випічкою
На жаль, часто трапляються непередбачувані труднощі, і одне з основних завдань під час випікання — досягти рівномірної пропеченості.
Іноді паска зовні виглядає готовою, але всередині залишається сирою.
Як перевірити, чи добре спеклася паска.
Іноді трапляється, що зовнішній вигляд паски може ввести в оману: вона здається готовою, а всередині залишається сирою.
Щоб цього уникнути, важливо дотримуватись кількох ключових порад:.
Точно слідуйте рецепту.
Якщо тісто важить менше 1 кг, час випікання не повинен бути меншим за 30 хвилин.
Для тіста вагою 1 кг випікайте його 45 хвилин, а для 1,5 кг — цілу годину.
Одним із основних ознак рівномірного випікання є рівномірне підняття тіста в духовці.
Коли тісто піднімається без змін у формі, можна вважати, що випічка наближається до готовності.
Щоб переконатися, що паска повністю спеклася, використовуйте простий метод — тест з зубочисткою.
Вставте зубочистку в середину паски і витягніть.
Якщо зубочистка суха, це означає, що паска готова.
Якщо ж вона волога — залиште її ще трохи в духовці.
Народний метод з “підскакуванням” паски.
Існує чимало старовинних методів для перевірки готовності паски.
Один із найбільш відомих — це спосіб з підстрибуванням.
Для цього спечену паску клали на витягнуту долоню, а іншою рукою легко вдаряли по ліктю зверху.
Якщо паска підстрибувала, її вважали готовою; якщо ж вона залишалася на місці, значить, ще не пропеклася.
Раніше цей метод використовували для хліба, а тепер іноді й для пасок.
Але таким чином можна навіть пошкодити недопечену паску, адже виймання з духовки до кінця випікання погано впливає на її текстуру.
Тому кулінари не радять використовувати народні способи перевіряння.
Не рекомендується брати паску в руки до того, як вона буде повністю готовою, адже це може призвести до того, що її повітряна та пориста структура осяде.
Основними ознаками готовності паски повинні бути золотиста скоринка і час, вказаний у рецепті.

