/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc8b9cdf0429f0615c2d6647a653683ba.png)
Як з паски приготувати вишуканий десерт: ця ідея врятує засохлу великодню випічку
Навіть якщо паска вже втратила свою м'якість і апетитний вигляд, не поспішайте її викидати.Шеф-кухар Олександр Огороднік ділиться рецептом, який перетворить звичайну засохлу паску на вишуканий десерт із ресторанним шармом. Трішки вершків, кави та коньяку - перед вами новий смаковий шедевр.Засохла паска - 1 шт.Цукор - 100 г.Жовток - 100 г.Кава (зварена) - 200 мл.Коньяк або Ром - 30 мл.Вершки 30-33% - 350 мл.Сир маскарпоне - 350 г.Какао - 2 ст. лЗмішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та збивайте вінчиком на водяній бані поки маса не стане світлішою і однорідною (63 градусів). Остудіть.Збийте міксером в густу піну вершки.Змішайте охолоджені яйця зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.Змішайте в мисці зварену каву з коньяком.Поріжте пасочку та обмакуйте її в каву, крихти можете засипати також в каву і потім трішки відтиснути їх від лишньої рідини руками.Викласти обмочену пасочку в форму та перемастити кремом, присипати какао і насолоджуватись усією сім'єю.

