/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8e2ff6a165ca25d7b841fb4e991a49fa.jpg)
В Україні вчергове дорожчає морква: чому ростуть ціни
Чому морква продовжує дорожчати
Цього тижня ціни на якісну моркву в Україні знову почали підвищуватися, повідомляє 24 Канал із посиланням на EastFruit. Учасники ринку стверджують, що ці тенденції зумовлені досить високим попитом на якісні коренеплоди в умовах обмеженої пропозиції.
Гуртові компанії та роздрібні мережі активно закуповують моркву, тоді як запаси овочів у сховищах господарств стрімко скорочуються.
Зростання попиту на цю продукцію дозволило місцевим фермерам підвищити відпускні ціни на наявні партії моркви. Так, на цю мить коренеплоди пропонуються до продажу в діапазоні 30 – 40 гривень за кілограм (73 – 97 центів за кілограм), залежно від якості та обсягів партій, що в середньому на 21% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Позитивну цінову динаміку експерти проєкту пояснюють сезонним виснаженням запасів якісної продукції господарствах. За інформацією учасників ринку, гуртові компанії все частіше мають труднощі з придбанням необхідних обсягів моркви високої якості.
Важливо! Аналітики зазначають, що на сьогодні морква в Україні вже надходить у продаж у середньому в 4,5 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

