/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fa805ba313c9f301aa7051f4c3d57b974.jpg)
Для намазок і салатів: як приготувати смачний плавлений сир за 15 хвилин
Плавлений сир, приготований у домашніх умовах, нічим не поступається покупному, а іноді виходить і набагато смачнішим. Його дуже легко приготувати, якщо дотримуватися точної кількості інгредієнтів і дотримуватися всіх етапів.
Як зробити в домашніх умовах плавлений сир усього за 15 хвилин, розповіли в блозі "Смачного/Рецепти".
Плавлений сир за 15 хвилин
Інгредієнти:
- кисломолочний сир (9%) – 500 г;
- яйця – 2 шт;
- розтоплене масло (82%) – 100 г;
- сіль — 1 ч. л;
- лимонна кислота – 1/3 ч. л;
- сода – 1 ч. л;
- сметана (якщо потрібно) – 80-100 г.
Спосіб приготування:
У глибокій мисці змішати сир, яйця, соду і лимонну кислоту, перебити блендером до однорідної маси. Потім додати олію і знову все перебити до однорідності.
Готову масу перекласти в каструлю з товстим дном. На мінімальному вогні, постійно помішуючи, прогрівати п'ять хвилин, після чого зняти з вогню і знову пробити блендером.
Додати сметану. Залежно від сиру маса може не загуснути, а навпаки розплавитися, і це вже буде сир потрібної консистенції. Якщо ж виходить густим, то слід додати ще трохи сметани, знову перебивши блендером і довівши до потрібної густоти.
За бажання сир можна розділити на частини і в кожну з них додати начинку на свій смак. Наприклад, в одну можна додати 150 г обсмажених грибів, трохи копченої солі та сухий часник, а в другу – 30 г зелені, лимонний перець і карибські трави.
Готовий сир накрити плівкою в контакт і відправити в холодильник.
Його можна використовувати для намазок і приготування бутербродів.
Читайте також:
Привіт із Грузії: як приготувати хачапурі за 15 хвилин (відео)
Курячий паштет із крем-сиром: рецепт найніжнішої намазки
Перекус нашвидкуруч: рецепт бутербродів із сиром і крабовими паличками

