Для намазок і салатів: як приготувати смачний плавлений сир за 15 хвилин
Для намазок і салатів: як приготувати смачний плавлений сир за 15 хвилин

Для намазок і салатів: як приготувати смачний плавлений сир за 15 хвилин

Плавлений сир, приготований у домашніх умовах, нічим не поступається покупному, а іноді виходить і набагато смачнішим. Його дуже легко приготувати, якщо дотримуватися точної кількості інгредієнтів і дотримуватися всіх етапів.

Як зробити в домашніх умовах плавлений сир усього за 15 хвилин, розповіли в блозі "Смачного/Рецепти".

Плавлений сир за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир (9%) – 500 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розтоплене масло (82%) – 100 г;
  • сіль — 1 ч. л;
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л;
  • сода – 1 ч. л;
  • сметана (якщо потрібно) – 80-100 г.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати сир, яйця, соду і лимонну кислоту, перебити блендером до однорідної маси. Потім додати олію і знову все перебити до однорідності.

Готову масу перекласти в каструлю з товстим дном. На мінімальному вогні, постійно помішуючи, прогрівати п'ять хвилин, після чого зняти з вогню і знову пробити блендером.

Додати сметану. Залежно від сиру маса може не загуснути, а навпаки розплавитися, і це вже буде сир потрібної консистенції. Якщо ж виходить густим, то слід додати ще трохи сметани, знову перебивши блендером і довівши до потрібної густоти.

За бажання сир можна розділити на частини і в кожну з них додати начинку на свій смак. Наприклад, в одну можна додати 150 г обсмажених грибів, трохи копченої солі та сухий часник, а в другу – 30 г зелені, лимонний перець і карибські трави.

Готовий сир накрити плівкою в контакт і відправити в холодильник.

Його можна використовувати для намазок і приготування бутербродів.

Читайте також:

Привіт із Грузії: як приготувати хачапурі за 15 хвилин (відео)

Курячий паштет із крем-сиром: рецепт найніжнішої намазки

Перекус нашвидкуруч: рецепт бутербродів із сиром і крабовими паличками

Джерело матеріала
loader
loader