/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fb133b8f0d95de8fd9ec8bf4c924a0b54.jpg)
Ідеальна закуска: рецепт маринованого оселедця з майонезом
Оселедець — ідеальна закуска до картоплі. Її можна подавати, просто прорізавши, а можна і приготувати смачну закуску, як це зробила кулінарна блогерка Інна Ключник.
Своїм рецептом вона поділилася в Instagram.
Закуска з оселедця
Інгредієнти:
- жирний малосольний оселедець — 1 шт;
- цибуля середнього розміру — 1 шт;
- морква середнього розміру — 1 шт (за бажанням);
- сіль — 1/3 ч. л;
- цукор — 2 ч. л;
- оцет — 2 ст. л;
- майонез — 1-2 ст. л.
Спосіб приготування:
Оселедець почистити, видалити хребет і кістки, порізати на шматочки, як показано на відео.
Цибулю і моркву почистити. Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на тертці або порізати соломкою, скласти в миску, додати туди цукор, оцет і сіль, усе перемішати і злегка перем'яти руками, щоб овочі дали сік. Потім туди ж відправити оселедець і майонез, усе добре перемішати й відправити в холодильник маринуватися на кілька годин.
Під час подачі можна посипати рубаною зеленню.
Така страва може бути як доповненням до картоплі, так і окремою позицією в меню.
Читайте також:
Швидко і красиво: рецепт тарталеток із лаваша з начинкою
Смачна закуска за 10 хвилин: рецепт східної піци на лаваші із секретною приправою
Закуска до святкового столу за 10 хвилин: простий рецепт кулінарного хіта
