/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F3c63c9d2c0194a1f432d0e3d578c8b04.jpg)
Як приготувати домашній квас із цикорієм — рецепт
З цикорію можна приготувати смачний квас, який буде порятунком у спекотні дні.
Корінь цикорію є дуже цінним і як дієтична добавка, адже має у складі природні антиоксиданти.
Серед таких — інулін, інтибін, пектин.
Антиоксиданти незамінні під час схуднення.
Вони зміцнюють імунітет, виводять з організму токсини, покращують обмін речовин.
Приготування квасу з цикорію.
вода — 5 л.
цикорій (напій «Ранок») — 2,5 ст.
лимонна кислота — 2 ч.
цукор — 300 г.
сухі дріжджі — 1,5 ч.
(якщо берете живі — 25-30 г).
Приготування:.
Воду потрібно скип’ятити та додати до неї цикорій, цукор і лимонну кислоту.
Чекаємо, доки вода охолоне до 36–37 градусів, і вводимо туди дріжджі.
Накриваємо все кришкою, чекаємо 2–3 години.
Готовий квас перелити до чистих пластикових пляшок (без осаду), залишаючи по 5–6 см вільного простору.
Перед закручуванням пляшку злегка стиснути, щоб рідина виявилася біля самого горлечка.
Це забезпечить відсутність доступу кисню.
Підійдуть для зберігання квасу і скляні банки з капроновими кришками.
Можна налити напій просто до графина, але тоді квас буде не таким газованим, а термін зберігання скоротиться щонайбільше до двох діб.
Більше про це читайте в новині.

