Годують фекаліями худоби: яку рибу краще не купувати
Годують фекаліями худоби: яку рибу краще не купувати

Годують фекаліями худоби: яку рибу краще не купувати

Серед різноманіття морепродуктів є вид риби, який краще уникати.Йдеться про тилапію, яка доступна в ціні і має м'який смак.Але експерти називають тилапію "рибою-сміттям" через умови її вирощування, низьку поживну цінність і можливу шкоду для здоров'я, пише The Takeout.За словами попри вартість та харчову цінність тилапії, насторожують методи вирощування цієї риби, каже шеф-кухар Вільям Айко з Південної Каліфорнії."Її зазвичай вирощують у дуже поганих умовах, не дбають про належну обробку після вилову. І загалом це риба низької якості, яка не варта навіть своєї низької ціни", - пояснив шеф-кухар.Експерт наголосив, що варто особливо уникати тилапії, вирощеної в Китаї, адже там цю рибу нерідко годують фекаліями худоби, щоб зменшити витрати. За його словами, це підвищує ймовірність перенесення шкідливих бактерій, які можуть спричинити захворювання у споживачів.Також для боротьби з можливими інфекціями тилапії часто дають заборонені антибіотики й пестициди. До того ж це інвазивний вид, який лише погіршує ситуацію у штучних водоймах. Якщо риба тікає з ферми чи її зносить повінь, вона може завдати значної шкоди місцевим водним екосистемам, поширюючи хвороби та спричиняючи довготривалі екологічні проблеми.Однак, у продуктових магазинах реально знайти тилапію, вирощену в екологічно чистих умовах. Для цього треба обирати продукт із Колумбії, Індонезії чи Тайваню, оскільки методи ведення сільського господарства у цих країнах екологічно безпечніші.

Джерело матеріала
loader
loader