/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F73f1c6b2da67c888906de16e4cc07c7c.jpg)
Фінський крем-суп зі шпинатом: простий рецепт для ситного поживного обіду
У прохолодні весняні дні можна зігрітись не лише гарячими напоями, а й першими стравами.Спробуйте фінський ніжний та ароматний крем-суп зі шпинатом. Він простий у приготуванні і корисний для здоров'я.Шпинат багатий на залізо та вітаміни, а вершкова текстура супу дарує відчуття ситості надовго. Ідеальний варіант для легкого, але поживного обіду, який смакуватиме всій родині.Шпинат - 500 г;Масло вершкове - 2 ст. л.;Борошно пшеничне - 2 ст. л.;Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;Курячий бульйон - 1 л;Вершки 20% - 240 мл;Сіль - 3 г;Перець чорний мелений - 1 г;Яйця курячі - 4 шт.Шпинат промити та обсушити. Яйця варити протягом 7-10 хвилин.На пательні розтопити масло та обсмажити на ньому борошно до золотавого кольору, помішуючи.Цибулю нарізати кубиками та викласти на пательню, тушкувати до м'якості.Бульон довести до кипіння та додати засмажку з цибулі.Додати шпинат, варити пару хвилин.Зняти каструлю з вогню, додати вершки та перебити суб блендером до однорідності.Повернути каструлю на вогонь, додати до супу сіль та перець. Довести до кипіння.Подавати зі шматочками вареного яйця та сухариками.

