/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fd81b44cc34ab0b01d36489aae523bb7c.jpg)
Ціни на цибулю падають через низьку якість продукції
Ціни на цибулю падають через низьку якість продукції
Українські виробники змушені знижувати ціни на цибулю попри сезонне виснаження запасів.
Про це повідомляють аналітики EastFruit.
За словами гравців ринку, низький ціновий тренд сформований одразу кількома факторами. Зокрема, покупці все частіше залишаються незадоволеними якістю пропонованої цибулі та скорочують обсяги закупівель.
Зараз українські фермери готові відвантажувати цибулю по 16-26 грн/кг ($0,39-0,63/кг), тоді як ще минулого тижня мінімальні ціни на продукцію не опускалися нижче за 18 грн/кг ($0,43/кг). Тобто відпускні ціни в цьому сегменті за тиждень знизилися в середньому на 12%. Вдатися до зниження цін виробники були змушені через те, що гуртові компанії почали висувати досить жорсткі вимоги до якості цибулі загалом і відмовляються від закупівель некондиційної продукції.
«Зниження ціни наприкінці сезону аграрії називають вимушеним заходом. За їхніми словами, це пов’язано з досить великою пропозицією на ринку продукції невисокої якості, оскільки низка господарств утримувалась від продажів аж до другої половини квітня в очікуванні покращення цінової ситуації», — пояснюють фахівці.
У результаті вже зараз цибуля на українському ринку коштує в середньому на 12% менше, ніж в аналогічний торішній період. Водночас учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції сховищах продовжує погіршуватися, а попит у цьому сегменті залишається невисоким.

