/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F0faa192c5b4f484658ce1e058318c3da.jpg)
На Львівщині з квасолі роблять хумус
На Львівщині з квасолі роблять хумус
Львівський кооператив «Стрийський ясь», який займається вирощуванням і популяризацією однойменного сорту квасолі, зайшов у переробку.
Про це розповів для AgroPortal.ua під час Львівського ярмарку смаку голова правління СОК «Стрийський ясь» Олег Шмілик.
Станом на сьогодні кооператив продає 3 т квасолі на рік. Але зазначають, що це лише початок, і зараз триває активна промоція продукту через «Лабораторію смаку» — місце, де створюються продукти з доданою вартістю.
«Робимо з квасолі пасти та хумуси, щоб познайомити людей зі смаком і таким чином сприяти культурі споживання нашого продукту. На переробку використовуємо некондиційні квасолини з дефектами. Наприклад, ті, що потріскалися під час зберігання чи перевезення», — розповідає голова правління кооперативу.

