Чому не можна готувати їжу на тиждень наперед: про це варто знати кожній господині
Чому не можна готувати їжу на тиждень наперед: про це варто знати кожній господині

Чому не можна готувати їжу на тиждень наперед: про це варто знати кожній господині

Експерти з безпеки харчування наголошують, що приготування їжі наперед може призвести до ризику зараження страв небезпечними бактеріями.

Також варто розуміти, що під час тривалого зберігання страви втрачають свої смакові й корисні властивості.

За словами фахівців, багаторазове розігрівання знищує вміст вітамінів і поживних речовин у їжі.

До того ж за повторного нагрівання в деяких продуктах можуть утворюватися канцерогени, які вкрай шкідливі для здоров’я.

Якщо зберігати в холодильнику всі приготовані страви разом, є додаткова загроза перехресного забруднення, тобто мікроби можуть легко потрапити з одного продукту на інший, особливо якщо їжа зберігається без герметичного паковання.

За порушення умов зберігання в їжі активно розмножуються небезпечні мікроорганізми — сальмонела і кишкова паличка.

Як правильно зберігати приготовану їжу в холодильнику.

Медики рекомендують дотримуватися кількох рекомендацій під час зберігання приготованих страв у холодильнику, щоб їжа швидко не зіпсувалася і не було загрози зараження хвороботворними мікроорганізмами.

Готові страви треба класти до холодильника не пізніше, ніж через 2 години після приготування.

За спекотної погоди цей термін скорочується до години.

Терміни зберігання залежатимуть від типу страви:.

м’ясні страви та супи — не більше 3 днів;.

каші та запіканки — до 3 днів;.

будь-яка інша їжа — не довше 4 діб у холодильнику.

Дотримання температурного режиму, гігієни й термінів зберігання допоможе уникнути харчових отруєнь і зберегти поживну цінність приготованих страв.

Джерело матеріала
loader
loader