Добкіни запустили новий завод із переробки курятини на Волині
Добкіни запустили новий завод із переробки курятини на Волині

Добкіни запустили новий завод із переробки курятини на Волині

Добкіни запустили новий завод із переробки курятини на Волині

Джерело фото: Інтерфакс-Україна

Avesterra Group відкрила новий завод із переробки курятини площею майже 30 тис. м², у який інвестувала близько €60 млн.

Як повідомили в компанії, завод має потужність переробки 13,5 тис. бройлерів на годину, пише «Інтерфакс-Україна».

Комплекс представлено 50 технологічними та допоміжними спорудами, зокрема очисними спорудами 3500 м³/доба з мембранною фільтрацією, яка мінімізує вплив на довкілля.

На новому заводі виробляється продукція трьох ключових брендів — «Епікур» (курятина без антибіотиків і гормонів), «Чебатурочка» (доступна якісна курятина для щоденного споживання), Delika (продукція, яка не містить штучних ін’єкцій і добавок, сертифікована за стандартом HALAL та експортується до 25 країн світу, серед яких — країни Близького Сходу, Азії, Африки).

У майбутньому передбачається автоматизувати всі виробничі процеси, що дасть змогу вийти на ринки ЄС із масштабованою сертифікованою продукцією. Уся продукція відповідає стандартам HACCP, ISO22000. У планах — отримати сертифікати HALAL Global, FSSC22000.


Для довідки: материнську компанію Avesterra Group, до якої увійшли «Володимир-Волинська птахофабрика» і «Луцька аграрна компанія», було створено в січні 2025 року. Бізнесом у рівних частках володіє родина Добкіних. «Володимир-Волинська птахофабрика» займає близько 5% українського ринку курятини. Має сім філій: Харків, Київ, Одеса, Дніпро, Вінниця, Львів та Володимир-Волинський. Інфраструктура фабрики складається з 100 пташників, забійного цеху та комбікормового заводу. Підприємство також має власний земельний фонд із 3 тис. га, на яких вирощує зернові й зернобобові для виготовлення комбікормів, а технічні культури.

Джерело матеріала
loader