/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fae57ef9174b9d8bb5e606165c6968a95.jpg)
Кількість молочних ферм в Іспанії за три десятиліття скоротилася в 15 разів
Кількість молочних ферм в Іспанії за три десятиліття скоротилася в 15 разів
Іспанський молочний сектор стикається з тривожною тенденцією: за останні 30 років кількість молочних ферм у країні скоротилася з 145 тис. (1992 р.) до всього 9,5 тис. (2024 р.).
Як пише DairyNews.today, за оцінками аналітиків, спад продовжується.
Зазначається, що, незважаючи на високі закупівельні ціни на молоко, багато господарств закриваються, що вже ставить під загрозу забезпечення внутрішнього ринку.
Серед ключових причин кризи — відсутність спадкоємності поколінь в аграрних сім'ях, недостатня державна підтримка сільських територій та низька привабливість фермерської праці для молоді. Ситуація, що склалася, може призвести до зниження внутрішнього виробництва молока на 15% найближчими роками і ще більшого зростання імпортозалежності.
На сьогоднішній день 40% сиру, який споживається в Іспанії, припадає на імпорт, що істотно посилює торговий дефіцит країни в молочній продукції. Галузеві об'єднання, зокрема Федерація національної молочної промисловості Іспанії (Fenil), закликають уряд до негайних заходів.

